036 5 350 651

MW Instruments BV | Meettechniek

  • Hardenberg2019.png
  • vacatures.png
  • Bouwvak campagne.png

archief

Klimaat in schoolgebouwen; Scoor een voldoende!

Teun Mulder | 28 januari 2014 09:27 | Reageer

U heeft het vast al gehoord. Het binnenklimaat in scholen scoort ruim onvoldoende, zo blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Gezonde Scholen. Het is een onderwerp dat de laatste tijd regelmatig het nieuws haalt. In 70% van de scholen is het zomers te warm en in 40% in de winter te koud. Daarnaast wordt er meervoudig geklaagd over de ventilatie, het vochtgehalte en onaangename geurtjes.

Effecten slecht binnenklimaat
Een slecht binnenklimaat heeft een negatief effect op de gezondheid en kan zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en eventuele astma-aanvallen. Om ziekteverzuim en slechtere leerprestaties te voorkomen is het belangrijk dat het binnenklimaat de juiste samenstelling heeft. Maar hoe weet u nou zeker dat de omgevingslucht in een klaslokaal het juiste vochtgehalte en de juiste temperatuur heeft?

Zo scoor je een voldoende
Met de datalogger KTH-CO2 van Kimo kunt u nauwkeurig de ruimtecondities in kaart brengen. Deze datalogger meet niet alleen de koolstofdioxidewaarde, maar ook de ruimtetemperatuur en relatieve vochtigheid. Bij dit meetinstrument kunt u in één oogopslag zien of deze grootheden in orde zijn. Zo bent u verzekerd van een gezonde leeromgeving wat weer bijdraagt aan de leerprestaties van de leerlingen.

Wilt u de condities liever meten met een handmeter? Dan bieden de Kimo AQ100 en 200 een goede oplossing. Met deze instrumenten kunt u eenvoudig de luchtbehandeling inregelen.

Neem voor meer informatie gerust contact met mij op (teun@mw-instruments.nl).

Vorige pagina
Terug naar weblog
Tags: , , , , , , , , en
Door: Teun Mulder
Datum: 28 januari 2014

Twitter: @TeunMulder

Meer lezen van Teun Mulder

Praat of discussieer met onze experts

@mwinstruments tweets

Laad meer

Laatste Blogs

De toekomst van gas

Harold Mulder | 11 oktober 2018 15:24

De kranten staan er bol van, Nederland moet van het Groningse gas af. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de huishoudens en bedrijven in ons land, maar zeker ook voor de installateurs. LEES MEER

Hoort een gaslekzoeker tot de standaard uitrusting van een installateur?

Wichert Witteveen | 26 juni 2018 09:23

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je weleens ‘per ongeluk’ contact met een eindgebruiker. LEES MEER

Zomaar een werkdag in het leven van onze service engineer buitendienst

Jasper van Veluw | 18 januari 2018 09:28

Al een aantal jaar reis ik voor MW Instruments heel Nederland door om gasdetectie centrales te onderhouden. Meestal ben ik alleen op pad, en soms gaat er een collega mee. Mijn service collega Ajid... LEES MEER