036 5 350 651

MW Instruments BV | Meettechniek

  • vacatures.png

archief

Waarom kalibratie van uw rookgasmeter zo belangrijk is

Teun Mulder | 4 november 2014 12:18 | Reageer

Een te hoge concentratie koolmonoxide in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn, een dode papegaai als teken van eveneens een te hoge concentratie koolmonoxide en een vrouw die een hersenbeschadiging opliep door koolmonoxide-lekkage in haar gaskachels. Drie onderwerpen die vorige week volop in het nieuws waren.

De installateur is aansprakelijk
Steeds vaker wordt het belang van kalibratie en onderhoud aan meetinstrumenten benadrukt. Een foute meting kan namelijk, met name bij het meten van rookgassen zoals CO2 en koolmonoxide, grote gevolgen hebben en zelfs leiden tot een sterfgeval. Wanneer kan worden aangetoond dat er een foutieve meting is verricht met een apparaat dat niet onderhouden of gekalibreerd is, dan kan de installateur (mede)aansprakelijk worden gesteld. Dit laatste gebeurde een installatiebedrijf uit Meppel. Vandaag begint een strafzaak tegen dit bedrijf naar aanleiding van twee sterfgevallen door rookgassen met koolmonoxide op eerste kerstdag 2010.

Eigen servicecenter
Door bovenstaande media-aandacht wordt het besef van goed werkende rookgasmeters steeds groter, niet alleen onder de installateur, maar ook onder bewoners. Bij MW Instruments beschikken wij over een eigen servicecenter. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van derden en kunnen wij een snelle doorloop garanderen. Wij zijn het officiële servicecenter voor vele grote merken zoals Kimo, Kane, Dalemans, Murco en Dwyer. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht met meetapparatuur van andere merken.

Rookgasmeters en meer
Voor de verwarmingsmonteur heeft MW Instruments  een breed pakket aan  rookgasmeters, gaslekzoekers en  drukmeters om (gas)installaties af te persen. Desgewenst kunnen wij op locatie een instructie van het instrument geven.

Betaal niet te veel
Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om geheel vrijblijvend een ‘second opinion’ te geven op een prijsopgave van een ander servicecenter. Zo betaalt u nooit te veel voor uw kalibratie of reparatie.

Wilt u meer informatie over onze kalibratie- en reparatiemogelijkheden? Kijk dan snel op onze website of neem contact met ons op.

Vorige pagina
Terug naar weblog
Tags: , , , , , en
Door: Teun Mulder
Datum: 4 november 2014

Twitter: @TeunMulder

Meer lezen van Teun Mulder

Praat of discussieer met onze experts

@mwinstruments tweets

Laad meer

Laatste Blogs

De toekomst van gas

Harold Mulder | 11 oktober 2018 15:24

De kranten staan er bol van, Nederland moet van het Groningse gas af. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de huishoudens en bedrijven in ons land, maar zeker ook voor de installateurs. LEES MEER

Hoort een gaslekzoeker tot de standaard uitrusting van een installateur?

Wichert Witteveen | 26 juni 2018 09:23

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je weleens ‘per ongeluk’ contact met een eindgebruiker. LEES MEER

Zomaar een werkdag in het leven van onze service engineer buitendienst

Jasper van Veluw | 18 januari 2018 09:28

Al een aantal jaar reis ik voor MW Instruments heel Nederland door om gasdetectie centrales te onderhouden. Meestal ben ik alleen op pad, en soms gaat er een collega mee. Mijn service collega Ajid... LEES MEER