036 5 350 651

MW Instruments BV | Meettechniek

  • MW Instruments secondopinionkalibratie.png
  • vacatures.png
  • Dalemans UH6.png

archief

Lekkage hoort niet “gewoon” bij koeltechniek

Harold Mulder | 24 september 2015 12:18 | Reageer

Advisering, levering en service en onderhoud van gasdetectiesystemen in koelruimtes, is al jaren één van onze specialiteiten. Samen met gasdetectieleverancier Murco proberen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat Murco, net als wij, streeft naar het allerbeste resultaat blijkt wel uit een artikel dat onlangs gepubliceerd werd in FREEGO, het praktijkmagazine in koude & luchtbehandeling.

Optimaal functioneren
De insteek van het artikel is lekkage. Gasdetectiesystemen worden steeds beter en de regels steeds strenger. Helaas is lekkage al jarenlang een probleem voor de koeltechnische monteur. Volgens het artikel is bij het uitvoeren van de lektesten niet vastgelegd waar en welk detectiesysteem gekozen moet worden. Zo is de locatie en het aantal sensoren, cruciaal voor een goedwerkend systeem. Net zo belangrijk, maar vaak vergeten , is het onderhoud van het gasdetectiesysteem. MW Instruments heeft een eigen Kalibratiebus voor het onderhouden en kalibreren van deze systemen.

EN378
De Europese norm EN378 geeft belangrijke richtlijnen voor het ontwerpen en bouwen van koeltechnische installaties. Binnen deze norm wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten binnenruimten; openbare ruimten, ruimten waar een deel van het publiek vrij toegang heeft en afgesloten ruimten.

Regelgeving
Voor alle HVAC-installaties is er een internationale en nationale regelgeving om het gebruik van koudemiddelen te reguleren. Deze regels zijn gericht op het minimaliseren van risico’s op het gebied van gezondheid & veiligheid, milieubescherming en het voorkomen van brand of een explosie. Het toezicht op deze regels zal ook in Nederland steeds strenger worden.

Toekomst
Naast de bestaande gasdetectie oplossingen Murco MGD en MGS, komt Murco dit najaar met een nieuwe ontwikkeling, de Murco MGS-550.  Qua afmetingen hetzelfde gebleven, maar de MGS-550 heeft een intern display gekregen, kan eventueel van 2 sensoren voorzien worden en  werkt ook op Modbus RTU.  Met hoogwaardige digitale sensoren en een volledige digitale interne signaalverwerking, heeft Murco het gasdetectiesysteem naar een hoger niveau gebracht. Wilt u meer informatie of een demonstratie op locatie, neem dan contact met ons op via 036-5350651 of kijk op www.mw-instruments.nl

Vorige pagina
Terug naar weblog
Tags: , , en
Door: Harold Mulder
Datum: 24 september 2015

Meer lezen van Harold Mulder

Praat of discussieer met onze experts

@mwinstruments tweets

Laad meer

Laatste Blogs

De toekomst van gas

Harold Mulder | 11 oktober 2018 15:24

De kranten staan er bol van, Nederland moet van het Groningse gas af. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de huishoudens en bedrijven in ons land, maar zeker ook voor de installateurs. LEES MEER

Hoort een gaslekzoeker tot de standaard uitrusting van een installateur?

Wichert Witteveen | 26 juni 2018 09:23

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je weleens ‘per ongeluk’ contact met een eindgebruiker. LEES MEER

Zomaar een werkdag in het leven van onze service engineer buitendienst

Jasper van Veluw | 18 januari 2018 09:28

Al een aantal jaar reis ik voor MW Instruments heel Nederland door om gasdetectie centrales te onderhouden. Meestal ben ik alleen op pad, en soms gaat er een collega mee. Mijn service collega Ajid... LEES MEER