036 5 350 651

MW Instruments BV | Meettechniek

  • MW Instruments secondopinionkalibratie.png
  • vacatures.png
  • Dalemans UH6.png

archief

Maand van de gasveiligheid bij MW Instruments

Harold Mulder | 2 november 2015 10:27 | Reageer

De maand november staat bij MW Instruments geheel in het teken van gasveiligheid. Gas kunt u overal tegen komen, en dit zal in de regel niet tot onveilige situaties hoeven te leiden, maar wanneer de hoeveelheid gas groot genoeg is of als het zich ophoopt kan het erg gevaarlijk zijn. Daarnaast is gas brandbaar en explosief.

Wanneer u gas ruikt
Aardgas kunt u ruiken, maar wat moet u precies doen wanneer er zich een gaslucht door uw huis verspreidt? Denk in eerste  instantie aan uw eigen veiligheid en de veiligheid van andere mensen en dieren.  Sluit allereerst alle gaskranen en open alle ramen zodat het gas naar buiten kan. Zorg ervoor dat u geen vuur of vonken veroorzaakt. Houd daarbij ook rekening met vonken die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door lichtschakelaars, mobiele telefoons en de elektrische deurbel. Schakel dus geen elektrische apparaten in. Bel vervolgens het landelijk storingsnummer 0800 – 9009.

Indien u gaslucht ruikt  bij bijvoorbeeld uw gasfornuis, gaskachel, cv-ketel of geiser, neem dan contact op met een erkende installateur of onderhoudsbedrijf.

Wanneer u geen gas ruikt
Nu het weer kouder wordt gaan de kachels weer aan en de ramen dicht. Maar bij onvoldoende ventilatie moet u goed oppassen voor koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide  is geurloos, en dat maakt deze gas enorm gevaarlijk. Let daarom goed op wanneer u hoofdpijn krijgt, slaperig wordt en moeite heeft met uw zicht en concentratie. Bij grote hoeveelheden koolmonoxide kunt u last krijgen van misselijkheid en overgeven. U kunt zelfs bewusteloos raken of eraan overlijden.

Heeft u een vermoeden dat er een te hoge concentratie aan koolmonoxide in uw huis is? Zet dan alle ramen open, sluit de hoofdgaskraan en verlaat daarna direct de woning. Neem daarna contact op met de brandweer en indien nodig een arts.

Voorkom hoge concentraties koolmonoxide
Voorkomen is altijd beter dan genezen, ik raad u dan ook aan aandacht te besteden aan de volgende zaken:

Controleer daarnaast altijd of uw waakvlam blauw is. Een oranje waakvlam kan duiden op vervuiling of onvolledige verbranding. Daarnaast zijn beslagen ruiten in de ruimte van het gasapparaat een teken van onvoldoende zuurstof. Zorg in deze ruimten voor de voorgeschreven ventilatie.

Meer weten?
De gehele maand november ontvangt u korting op geselecteerde meetinstrumenten die u kunt gebruiken om gas te meten. Lees hier meer over deze aanbieding. Wilt u meer weten over gas en het meten ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Vorige pagina
Terug naar weblog
Tags: , , en
Door: Harold Mulder
Datum: 2 november 2015

Meer lezen van Harold Mulder

Praat of discussieer met onze experts

@mwinstruments tweets

Laad meer

Laatste Blogs

De toekomst van gas

Harold Mulder | 11 oktober 2018 15:24

De kranten staan er bol van, Nederland moet van het Groningse gas af. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de huishoudens en bedrijven in ons land, maar zeker ook voor de installateurs. LEES MEER

Hoort een gaslekzoeker tot de standaard uitrusting van een installateur?

Wichert Witteveen | 26 juni 2018 09:23

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je weleens ‘per ongeluk’ contact met een eindgebruiker. LEES MEER

Zomaar een werkdag in het leven van onze service engineer buitendienst

Jasper van Veluw | 18 januari 2018 09:28

Al een aantal jaar reis ik voor MW Instruments heel Nederland door om gasdetectie centrales te onderhouden. Meestal ben ik alleen op pad, en soms gaat er een collega mee. Mijn service collega Ajid... LEES MEER