036 5 350 651

MW Instruments BV | Meettechniek

  • vacatures.png

archief

Goed en veilig cv-installaties onderhouden

Harold Mulder | 27 oktober 2016 11:50 | Reageer

Eerder deze maand las ik dat een installateur voor de rechter moet verschijnen vanwege koolmonoxidevergiftiging in een woning in Deventer. Eén van de bewoners overleed aan de gevolgen hiervan. De installateur en appartement verhuurder worden dood door schuld ten laste gelegd. De geiser zou zonder het lezen van de installatievoorschriften zijn geïnstalleerd en de rookgasafvoer zou al jaren niet zijn gecontroleerd.

Zwaardere erkenningsregeling
Heftig verhaal, was mijn eerste reactie. Maar wel een verhaal dat het belang van goed cv-onderhoud wederom benadrukt. Ik ben dan ook blij met de zwaardere erkenningsregeling die Uneto-VNI de afgelopen maanden heeft uitgewerkt. Hopelijk kunnen de eerste installateurs zich vanaf begin 2017 kwalificeren op basis van deze nieuwe regeling.

Tien controlepunten
Daarnaast wil Uneto-VNI met behulp van een tienpuntenlijst bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van cv-onderhoud. In de film ‘Tien controlepunten voor een veilig gasverbrandingssysteem’ laat de brancheorganisatie duidelijk zien hoe een monteur de rookgasafvoer en lekdichtheid controleert en hoe rookgassen gemeten moeten worden.

Sticker ‘gecontroleerd 2017’
Indien de installatie is gekeurd op de 10 controlepunten, dan kunnen leden van Uneto-VNI de sticker ‘gecontroleerd 2017’ bestellen. Deze sticker bevestigt de controle volgens de punten van Uneto-VNI. De brancheorganisatie wil graag dat de controlepunten binnenkort onderdeel uitmaken van de  verzwaarde erkenningsregeling voor cv-monteurs. Het kabinet wordt daarnaast opgeroepen om deze regeling wettelijk verplicht te stellen. Een oproep waar ik volledig achter sta. Want we moeten er alles, maar dan ook echt alles aan doen om onnodige tragische ongevallen met koolmonoxide te voorkomen!

Vorige pagina
Terug naar weblog
Door: Harold Mulder
Datum: 27 oktober 2016

Meer lezen van Harold Mulder

Praat of discussieer met onze experts

@mwinstruments tweets

Laad meer

Laatste Blogs

De toekomst van gas

Harold Mulder | 11 oktober 2018 15:24

De kranten staan er bol van, Nederland moet van het Groningse gas af. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de huishoudens en bedrijven in ons land, maar zeker ook voor de installateurs. LEES MEER

Hoort een gaslekzoeker tot de standaard uitrusting van een installateur?

Wichert Witteveen | 26 juni 2018 09:23

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je weleens ‘per ongeluk’ contact met een eindgebruiker. LEES MEER

Zomaar een werkdag in het leven van onze service engineer buitendienst

Jasper van Veluw | 18 januari 2018 09:28

Al een aantal jaar reis ik voor MW Instruments heel Nederland door om gasdetectie centrales te onderhouden. Meestal ben ik alleen op pad, en soms gaat er een collega mee. Mijn service collega Ajid... LEES MEER