036 5 350 651

MW Instruments BV | Meettechniek

  • vacatures.png

archief

Binnenklimaat scholen nog steeds slecht

Harold Mulder | 15 juni 2017 09:24 | Reageer

Een aantal jaar geleden schreef mijn collega Teun Mulder er al eens een blog over: het binnenklimaat in scholen. Het was slecht, en dat is het helaas nog steeds. Ondanks het gegeven dat scholen vaak voor tonnen investeren in hightech ventilatiesystemen, zitten leerlingen nog steeds te vaak in slecht geventileerde klaslokalen.

Onwetendheid van schoolmedewerkers
Maar hoe kan dat dan? Vraag ik mij af. Een jaar geleden deed het Algemeen Dagblad hier onderzoek naar. En wat blijkt? Het probleem zit hem voor een groot gedeelte in de onwetendheid van de schoolmedewerkers. In veel gevallen worden batterijen of filters namelijk niet op tijd vervangen. Ook storingen worden niet opgelost. Daarnaast gebeurt het ook zo nu en dan dat systemen worden uitgezet door docenten omdat ze te veel lawaai maken.

Gemeente Amsterdam
Omdat een goede ventilatie de schoolprestaties van scholieren bevordert, gaat de gemeente Amsterdam de komende jaren in veel scholen het binnenklimaat aanpakken. Samen met schoolbesturen stellen zij 1,5 miljoen euro beschikbaar om ziekteverzuim omlaag te brengen en het concentratievermogen omhoog.

Binnenklimaat monitoren
Bij MW Instruments dragen wij graag een steentje bij, en daarom besteden wij tot en met augustus extra aandacht aan het belang van een goed binnenklimaat. Daarnaast bieden wij leuke kortingsacties aan op producten die bijdragen aan beoordeling, meting en monitoring van het binnenklimaat. Neem bijvoorbeeld de Kimo KiStock KCC-320, deze datalogger brengt duidelijk in kaart hoe het gesteld is met het CO2 gehalte, de temperatuur, de relatieve vochtigheid en de luchtdruk in een bepaalde ruimte. Bij aanschaf van deze Indoor air quality (IAQ) logger leveren wij tijdelijk het KiLog softwarepakket helemaal gratis.

Voor meer informatie of voor advies op maat kunt u mij altijd benaderen via harold@mw-instruments.nl

Vorige pagina
Terug naar weblog
Tags: , , , , en
Door: Harold Mulder
Datum: 15 juni 2017

Meer lezen van Harold Mulder

Praat of discussieer met onze experts

@mwinstruments tweets

Laad meer

Laatste Blogs

De toekomst van gas

Harold Mulder | 11 oktober 2018 15:24

De kranten staan er bol van, Nederland moet van het Groningse gas af. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de huishoudens en bedrijven in ons land, maar zeker ook voor de installateurs. LEES MEER

Hoort een gaslekzoeker tot de standaard uitrusting van een installateur?

Wichert Witteveen | 26 juni 2018 09:23

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je weleens ‘per ongeluk’ contact met een eindgebruiker. LEES MEER

Zomaar een werkdag in het leven van onze service engineer buitendienst

Jasper van Veluw | 18 januari 2018 09:28

Al een aantal jaar reis ik voor MW Instruments heel Nederland door om gasdetectie centrales te onderhouden. Meestal ben ik alleen op pad, en soms gaat er een collega mee. Mijn service collega Ajid... LEES MEER