036 5 350 651

MW Instruments BV | Meettechniek

  • vacatures.png

archief

Hoort een gaslekzoeker tot de standaard uitrusting van een installateur?

Wichert Witteveen | 26 juni 2018 09:23 | Reageer

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je weleens ‘per ongeluk’ contact met een eindgebruiker. Deze keer, via de chat op onze website, was het helaas een wat verontruste hoteleigenaar, die zijn frustratie bij mij neerlegde. Frustratie, die makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Het volgende was het geval, tijdens het plaatsen van een nieuwe cv-ketel constateerde het installatiebedrijf een lekkage. Omdat dit bedrijf niet over een gaslekzoeker beschikte, opperde zij om het systeemplafond over een lengte van 20 meter open te maken. Aangezien de gasleiding hierboven  gemonteerd zat, zou op die manier makkelijk uit te zoeken zijn waar de lekkage vandaan kwam. Men dacht aan een perforatie van de gasleiding door montage werkzaamheden. Als hotelier, met een continue stroom van gasten die bij je komen om lekker te ontspannen, is dit natuurlijk verre van ideaal en daarom besloot hij er niet mee in te stemmen.

Alternatief van het installatiebedrijf in kwestie, was het huren van een gaslekzoeker, met een flinke verhoging van de kosten. De klant heeft op basis daarvan besloten om een second opinion te vragen bij een ander installatiebedrijf, die standaard een gaslekzoeker in zijn bezit had. Na een korte controle bleek de lekkage bij een koppeling te zitten en was het openbreken van het plafond duidelijk niet nodig.

Ondanks dat het eerste installatiebedrijf waarschijnlijk met alle goede bedoelingen zijn klus had uitgevoerd, is de kans klein dat deze hotelier weer gebruik zal maken van zijn diensten. Natuurlijk kan je als installatiebedrijf niet op alles voorbereid zijn, maar bij het installeren van CV ketels is het toch wel erg handig om een gaslekzoeker in je bezit te hebben. Heb je geen idee waar je moet starten, dan help ik je graag, dat is nu juist mijn specialisme en dat doe ik veel liever dan een hotelier gerust stellen!

Vorige pagina
Terug naar weblog
Tags: , , en
Door: Wichert Witteveen
Datum: 26 juni 2018

Meer lezen van Wichert Witteveen

Praat of discussieer met onze experts

@mwinstruments tweets

Laad meer

Laatste Blogs

De toekomst van gas

Harold Mulder | 11 oktober 2018 15:24

De kranten staan er bol van, Nederland moet van het Groningse gas af. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de huishoudens en bedrijven in ons land, maar zeker ook voor de installateurs. LEES MEER

Hoort een gaslekzoeker tot de standaard uitrusting van een installateur?

Wichert Witteveen | 26 juni 2018 09:23

Het komt niet vaak voor, maar soms heb je weleens ‘per ongeluk’ contact met een eindgebruiker. LEES MEER

Zomaar een werkdag in het leven van onze service engineer buitendienst

Jasper van Veluw | 18 januari 2018 09:28

Al een aantal jaar reis ik voor MW Instruments heel Nederland door om gasdetectie centrales te onderhouden. Meestal ben ik alleen op pad, en soms gaat er een collega mee. Mijn service collega Ajid... LEES MEER